WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - ZVK Proost Lier  5 - 2  (2-0)

DATUM 14-10-2016  21:15

DOELPUNTEN 16' Darri 1-0, 19' Bouzambou 2-0, 22' Kasmi 2-1, 27' Anik Aiyoub 2-2, 36' Nesen 3-2, 39' Bouri 4-2, 40' Zaaf 5-2

VERSLAG F.T.Antwerpen wint de derby der Antwerpse steden tegen P.Lier met 5-2. In een tot de nok gevuld sportcomplex het Rooi stond de derby der Antwerpse steden op het programma tussen F.T.Antwerpen en P.Lier, een wedstrijd die steeds garant staat voor spektakel, duels en top futsal.

Beide teams startte de wedstrijd met open vizier en met drang naar voor met snelle balcirculatie en duels op het scherp van de snee. Bij P.Lier stond er een sterke organisatie waar tegen over de Antwerpenaren aanvallend balbezit ten toon spreidde. Het was een zeer leuke derby waar zowel supporters en neutrale toeschouwers genoten van top futsal, de eerste 15 min. ging het spel goed op en af met kansen aan beide zijden, toch de betere momenten voor de Sinjoren en na 16 min. kon Mo Darri profiteren van een gaatje en zo met een strak schot de bezoekende doelman verschalken, 1-0. 2 min. later na balverlies van de Lierenaren en snelle omschakeling werd de door gebroken Bouzambou met een ellenboog stoot afgestopt, resultaat, rode kaart lier. Van deze man meer situatie profiteerde F.T.Antwerpen om net voor de rust de voorsprong te verdubbelen, Bouzambou 2-0 na 19 min.

Na de pauze waren de eerste 2 minuten voor Antwerpen met kansen op 3-0, toch was het Lier dat na zwak verdedigen van Antwerpen scoorde, 2-1 na 2 min. P.Lier rook meer en knokte zich met fysiek spel en harde duels helemaal terug in de wedstrijd en kwam verdiend 2-2 gelijk na 7 min. De wedstrijd lag helemaal open en F.T.Antwerpen beleefde enkele moeilijke momenten tot minuut 10 en nam stap voor stap de wedstrijd terug in handen. Het einde van de wedstrijd naderde en er werd afgestevend op een gelijkspel tot plots een perfect getrapte diepte pas van Darri de snelle Nesen alleen voor de bezoekende doelman plaatste die deze open kans met veel gevoel afwerkte, 3-2 na 16 min. P.Lier probeerde een antwoord te vinden op deze achterstand maar in de laatste minuut werd het door de jongens van coach Bachar helemaal knock out geslagen, doelpunten van Bouri na 19 min, 4-2 en 4 sec. voor het einde legde Zaaf de 5-2 in het mandje.

Zo hield F.T.Antwerpen de 3 punten in de Sinjorenstad en bekroonde zich tot de futsal stad van de provincie Antwerpen na een propaganda wedstijd van beide teams voor het Belgisch futsal.